Jobber du med grafisk design? Ønsker du å lære webdesign? Da bør du se her!

Jobber du med grafisk design så har du sikkert på et eller annet tidspunkt fått spørsmål om du også kan designe en webside. Du har jo laget brosjyrer, roll-up, visittkort, plakater og alle de andre produktene kunden ønsker, kan du ikke da også lage en webside? Så tenker du at jo, det hadde jo vært fint om jeg kunne gjort det, men det innebærer vel bruk av programmer jeg ikke behersker og koder jeg ikke forstår. På grunn av dette vil jeg sannsynligvis måtte samarbeide med en programmerer som må gjøre jobben for meg istedenfor at jeg kunne gjort det selv. Så du svarer, nei dessverre, det kan jeg ikke. Resultatet er at kunden går et annet sted for å få designet websiden sin.

Hadde det ikke vært fint å kunne si: jo, klart jeg kan designe en webside for deg også, vil du at vi skal gjenbruke en del av de samme elementene vi har brukt i brosjyren?

annonse

Nå er tiden inne inne for å lære seg webdesign, uten at du må lære å kode, uten å lære kompliserte programmer, uten å måtte samarbeide med programmerere som ikke forstår, eller ikke vil forstå, det designet du har i tankene. Du slipper å høre «nei, det der går ikke på web». Eller «nei, det der fungerer ikke sånn i alle nettlesere…».

For deg som jobber med InDesign, Photoshop og/eller Illustrator har du nå en unik mulighet til å «ta steget over» til webdesign. Og det beste av alt, du kan gjøre alt selv, i et program du vil kjenne deg igjen i!

Programmet heter Adobe Muse. 

«Endelig kan jeg produsere nettsider! Etter mange års utsettelse og et angstfyllt forhold til koding, HTML, CSS osv, dukket Muse fra Adobe opp som en redning. Etter et effektivt dagskurs hos Qross, er jeg i gang med å produsere nettsider på egenhånd. Som grafisk designer jobber jeg med programmer som inDesign, Photoshop og Illustrator, og det er derfor enkelt og gjenkjennelig å jobbe i Muse. Kan anbefales til alle som liker tanken på å slippe å skrive koder for å produsere nettsider!»

Anne Marit N. Altmann, Altmann Design

Adobe MuseHva er Adobe Muse?

Adobe Muse er et nytt program fra Adobe (ble lansert i august 2012) som lar deg designe moderne websider basert på de siste standardene, uten å kode så mye som en linje, uten å se så mye som en kodelinje, og det ved å jobbe langt på vei på samme måte som du til vanlig gjør i for eksempel InDesign.

Du vil nikke gjenkjennende til mye av funksjonaliteten og oppbygningen i programmet, basert på din erfaring med InDesign. Du vil kunne designe sider med «dra-og-slipp» kommandoer, helt uten å forholde deg til kodespråk som HTML, CSS og JavaScript. Faktisk trenger du ikke engang bry deg om hva disse språkene betyr, langt mindre hva de gjør, du vil være i stand til å  produsere websider uten å vite dette.

Høres ikke det fantastisk ut? 

Ta et kurs i Adobe Muse hos Qross Kurssenter

Meld deg på vårt 2-dagers kurs i Adobe Muse og begynn å designe websider for dine kunder, ikke vent og la andre få jobbene du selv kunne tatt!

Les mer om vårt Muse-kurs her.

Oppdatert oktober 2013: vårt kurs i Adobe Muse er nå et 1-dags kurs, fra og med høsten 2013.

Ønsker du å lære mer om utvikling av websider? Vi tilbyr en rekke kurs innen webdesign som vil hjelpe deg som grafisk designer «over til den andre siden»:

Hvilke kurs som passer for deg avhenger av hvor mye du ønsker å lære. Er du i tvil om hvilke kurs som passer for deg, ta kontakt med oss på kurs@qross.no eller 22 07 00 90.

Del: