Vil du lære webdesign / produksjon av nettsider?

Har du et ønske om å lære om web og webdesign og synes det er vanskelig å vite hva du bør starte med?

Har du kanskje erfaring fra grafisk design og programmer som InDesign og Photoshop, men blir «skremt» av tanken på kode?

Eller har du kanskje litt erfaring med web fra før, men kunne tenke deg å lære mer? Kanskje kan du et program, men ønsker å lære kode? Kanskje kan du litt kode, men ønsker å utnytte programvaren bedre? Kanskje er tiden moden for å gå over til en publiseringsløsning for å effektivisere både utvikling og drift?

Eller har du kanskje erfaring med Flash og produksjon av animasjoner og annonser, men ønsker å ta steget over på HTML og CSS?

Qross Kurssenter tilbyr en rekke kurs på ulike nivåer innen webdesign, produksjon av nettsider, animasjon, publiseringsløsninger m.m. For mange kan det være en utfordring å vite hva man skal begynne med, og kanskje ikke minst, hvor mye man bør lære seg for å utføre den jobben man skal.

Det er mange arbeidsoppgaver når man er involvert i en nettside. For noen vil det være naturlig å sette seg inn i mye forskjellig, for andre er det kanskje ganske spesifikke oppgaver du skal utføre. Noen skal produsere nettsider fra grunnen av, noen skal jobbe med eksisterende løsninger, kanskje kun med innhold eller kun animasjon og annonser. Andre igjen skal ha hovedansvar for tekster, bilder osv, mens andre igjen kanskje har ansvar kun for den tekniske biten.

Resten av denne artiklene gir deg et lite innblikk i noen av våre kurs som relaterer til temaet. Har du fortsatt spørsmål i forhold til hvilke kurs og hvilken retning du bør velge, ta kontakt med oss på kurs@qross.no.

Web for grafiske designere

Vårt kurs «Web for grafiske designere» vil hjelpe deg til å bedre forstå hvilke muligheter som finnes. På kurset får du et innblikk i hvordan nettsider fungerer, ulike verktøy og publiseringsløsninger for produksjon og webdesign, søkeoptimalisering, annonsering, analyse, bilder, video, animasjon m.m. Kurset gir deg rett og slett en oversikt over mye av det hverdagen handler om når du skal jobbe med nettsider, og basert på det du lærer på kurset, vil det bli enklere å stake ut kursen videre.

Dette kurset kan du tenke på som et «forkurs», hvor du etter endt kurs lettere vil kunne ta en beslutning om hvilke programmer, språk osv du har behov for å lære.

Hvilken retning skal du gå?

Mange velger å starte med kurset «Web for grafiske designere», nettopp fordi man da får et bedre grunnlag for å beslutte hvilke programmer, språk osv man har behov for å lære.

For andre er dette kanskje ikke nødvendig, du har kanskje allerede en klar tanke om hva du ønsker å begynne med.

Nedenfor finner du litt informasjon om en del av våre web-relaterte kurs.

HTML5 og CSS3. Logo.HTML og CSS – her lærer du å kode

WCAG 2.0. Logo.Universell utforming

Et 1-dags kurs for deg som vil vite mer om de nye reglene for universell utforming som trådte i kraft 1. juli 2014. Alle som lager nettsider må forholde seg til disse reglene, for å gjøre nettsider tilgjengelig for alle.

Hvordan utvikle raskere websider

Et 1-dags kurs for deg som allerede kan en del om utvikling av nettsider og som ønsker å vite hva som påvirker hastigheten på sidene. Raske nettsider er viktig, særlig i dag med et stort antall mobilbrukere.

Deramweaver. Logo.Adobe Dreamweaver

 • Dreamweaver Grunnkurs – Modul 1
  • Passer for deg som ønsker å lære et moderne program for produksjon av nettsider. Kan du Dreamweaver trenger du ikke kunne HTML og CSS i så stor grad som når du velger å kode (selv om det selvfølgelig ikke er noe i veien for å kunne begge deler). Programmet gjør det enkelt å produsere moderne responsive nettsider, med full kontroll på CSS. Du trenger ikke lære deg å kode  (med mindre du vil), men du vil lære å utnytte programmet til å forstå oppbygningen av sidene. Du vil også få med deg mye teori rundt hvordan nettsider fungerer, hva de ulike språkene sin oppgave er osv.
 • Dreamweaver Grunnkurs – Modul 2
  • Påbygningskurs etter modul 1, for deg som ønsker å lære mer om å bygge funksjonalitet på nettsider.
 • Ukeskurs i Dreamweaver
  • Ukeskurs som kombinerer Modul 1 og Modul 2-kursene. Totalt 5 dager sammenhengende kurs.

Muse. Logo.Adobe Muse

1-dags kurs i Adobe Muse, et program spesielt beregnet på grafiske designere som ønsker en enkel og lettfattelig måte å produsere nettsider på. Programmet minner mye om InDesign og gjør det enkelt å skape moderne nettsider. For mange vil dette være nok, for andre vil man fort føle at man «møter veggen» og skulle ønske man hadde flere muligheter enn hva Muse gir oss.

Uavhengig av om Muse vil være programmet du bruker til alt, Muse kan være et godt sted å starte, for å enklest mulig komme igang med produksjon av nettsider. Så er det ingenting i veien for å på et senere tidspunkt for eksempel lære seg Dreamweaver, WordPress eller andre programmer, for å få flere muligheter.

Programmet egner seg også for de som ønsker å produsere prototyper og wireframes.

WordPress. Logo.WordPress

 • Kurs i WordPress
  • For deg som ønsker å lære hvordan du setter opp og bruker denne fantastiske publiseringsløsningen. En publiseringsløsning gjør at du får «mye gratis» i form av ferdig funksjonalitet, layout osv, i motsetning til hvis du skal lage en nettside kun ved å kode eller bruke Dreamweaver eller Muse (hvor du selv bygger layouten og funksjonalitet i større grad). WordPress er den mest brukte publiseringsløsningen i dag. Det er godt over 34.000 utvidelser tilgjengelig i WordPress, noe som betyr at nesten uansett hva slags funksjonalitet du er på jakt etter så er det mulig å finne. En publiseringsløsning som WordPress er også veldig nyttig når det kommer til publisering av innhold, siden man kan logge seg på nettsiden og publisere artikler etc direkte via nettleseren, telefonen osv. Det er derfor mange som ønsker en publiseringsløsning, nettopp fordi det muliggjør at også ikke-tekniske personer kan publisere innhold og vedlikeholde nettsiden på en enkel måte.
 • Kurs i WordPress – hvordan lage egne temaer?
  • For deg som ønsker å tilpasse layout/design i WordPress. For å gjøre denne jobben må du kombinere WordPress med andre programmer/språk. Kan du HTML og CSS vil denne jobben være enklere. Men, det er også mulig å f.eks benytte Adobe Dreamweaver for å enklere tilpasse layout/design i WordPress (og da behøver du ikke i like stor grad kunne noe om kode). På dette kurset lærer du både om hva som rent teknisk skal til for å lage egne temaer/maler i WordPress, og ikke minst, hvilke fremgangsmåter/verktøy vi bruker.
 • Sikkerhet i WordPress
  • En populær publiseringsløsning som WordPress er et yndet mål for hackere. På dette kurset lærer du hva du bør gjøre for å sikre løsningen best mulig.
 • Ukeskurs i WordPress
  • 5 sammenhengende dager som inkluderer de 3 kursene ovenfor, i tillegg til 2 dager ekstra med fokus på funksjonalitet.
 • Kurs i WordPress for nettredaktører
  • Kurset for deg som allerede har en nettside i WordPress, eller som skal få andre til å sette den opp, men som selv skal ha ansvaret for publisering av innhold og vedlikehold av løsningen. Du ønsker typisk ikke å lære noe om det tekniske rundt installasjon.

Animasjon

 • Edge Animate. Logo.Adobe Edge Animate – animasjon med HTML5
  • For deg som vil produsere moderne animasjoner med HTML, CSS og JavaScript. Timeline-basert verktøy som gjør at du slipper koding. Lag annonser og andre animasjoner som fungerer på tvers av moderne nettlesere og enheter (inkl. iPhone og iPad).
 • HTML5 og CSS3. Logo.Animasjon med CSS
  • Et 1-dags kurs for deg som vil lære å kode animasjoner med CSS. Vi snakker ren CSS-koding, ingen Flash, ingen JavaScript. Kan du CSS fra før av kan du dermed nyttiggjøre deg dette til produksjon av animasjoner.
 • Flash. Logo.Adobe Flash
  • For deg som ønsker å lære Adobe Flash har vi en rekke ulike kurs. Flash brukes fortsatt til mye, selv om bruken har gått noe ned de senere årene. Flash-filer vil ikke spille på iPhone og iPad, derfor velger mange å bruke HTML og CSS typisk til annonser og lignende.

Photoshop. Logo.Photoshop

For deg som skal produsere bilder til bruk på nettsider tilbyr vi flere kurs i Photoshop.

Del: