Yoast SEO – et «must have» for alle som bruker WordPress

Søkeoptimalisering er et omfattende felt. Dette gjelder også for deg som bruker WordPress til nettsiden og/eller bloggen din. WordPress som system gjør mye riktig «ut av boksen», men det er allikevel noen «mangler», noe utvidelsen Yoast SEO kan hjelpe deg med.

 

Yoast SEO – kanskje den viktigste utvidelsen til WordPress?

Utvidelsen hjelper deg kort fortalt med følgende:

  • Definere tittel på dokumentet (tittelen er den teksten som vises på fanen i nettleseren. I tillegg er tittelen linken i søkeresultatet i enhver søkemotor).
    Søkeresultat Google. Skjermbilde.
  • Meta beskrivelse – beskrivelsen som vises under linken i søkeresultatet.

Med Yoast SEO får du mulighet til å definere både tittel og beskrivelse på hvert enkelt innlegg og side i WordPress, noe WordPress i utgangspunktet ikke gir oss mulighet til.

Yoast SEO - tittel og beskrivelse. Skjembilde.

annonse

Yoast SEO - edit snippet. Skjermbilde.

Definer fokus nøkkelord og få hjelp til optimaliseringen

I tillegg kan du definere et fokus nøkkelord. Dette er ordet du vil fokusere på i artikkelen. Utvidelsen analyserer så siden din og kommer med tilbakemeldinger på ting du bør rette opp. Gå så igjennom listen og optimaliser i henhold til de tilbakemeldingene du får. Etterhvert som du har håndtert de forskjellige punktene vil du få flere og flere grønne «lamper» som indikerer at du er på rett spor 🙂

Yoast SEO - fokus keyword. Skjermbilde.

Yoast SEO menyvalg WordPress. Skjermbilde.Du finner også et eget menyvalg kalt «SEO» i hovedmenyen i kontrollpanelet i WordPress hvor du kan gjøre ytterligere innstillinger for nettsiden din.

Merk: søkeoptimalisering handler om mye mer enn hva denne utvidelsen hjelper oss med. Men, har du ikke installert Yoast SEO i dag vil det være et steg i riktig retning for å bli mer synlig.

Yoast SEO kan du laste ned her.

Vil du lære WordPress? Ta en titt på våre kurs, du kan velge alt fra 1 til 5 dager kurs avhengig av hvor mye du ønsker å lære.

 

 

 

Del: